Nieuws

Verslag Algemene Leden Vergadering

Beste leden,

Hierbij het verslag van de ALV van 2019. Wij willen iedereen bedanken voor hun input. 
Bij de rondvraag staat ook per punt wat het bestuur naderhand heeft besloten.
Mochten er nog vragen zijn, kunnen jullie altijd contact opnemen met voorzitter@msv-salz.nl

Veel leesplezier!

 

Verslag van de Algemene Leden Vergadering msv SALZ  d.d. 4 februari 2019.

 

Locatie:                 Kol. H.L. van Royenweg 100 Amersfoort, in het verenigingsgebouw van msv SALZ.

Aanvang:               20.00 uur

Aanwezig:             Het dagelijks bestuur, algemeen bestuurslid Ries van Schaik en 47 leden volgens de
                               presentielijst.

Afwezig:                


1   Opening.

De voorzitter, Norbert Cretier, opent om 20.05 uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

 

2   Verslag ALV 2018.

Er zijn geen op of aanmerkingen op het verslag van de ALV, 5 februari 2018, bij deze is het verslag goedgekeurd.

 

3   Ingekomen stukken.

Er zijn geen bijzondere stukken binnen gekomen.

Wel hebben wij kennis gemaakt met onze nieuwe wijkopper (zelfde als wijkagent). En hem gevraagd wat vaker langs te komen.

En er is een opmerking van de Milieu-inspectie gekomen. En die luid: Mochten er klachten van omwonende komen dan zullen er metingen verricht moeten worden. Er zal dan rekening gehouden  worden met veranderde omstandigheden zoals het ZOAB wat nu op de A28 ligt. Hierdoor is het omgevingsgeluid omlaag gegaan. En dit zal een nadelige invloed hebben op uitkomst van nieuwe berekeningen.

Dit betekent dat wanneer wij onze milieu vergunning door een te hoge geluidsproductie kwijtraken, er geen nieuwe zal worden afgeven omdat wij de norm niet meer halen. En zonder milieu vergunning mag er niet gereden worden.

 

4   Jaarverslag secretaris.

De secretaris, Willeke Mutser, geeft aan dat zij vooral veel reguliere post heeft ontvangen en verwerkt. Er zijn 14 MON startbewijzen aangevraagd. Dat is een daling van maar liefst 10 stuks ten opzichte van 2017.

 

5   Jaarverslag  msv SALZ EHBO-unit.

Petra kon niet bij de ALV aanwezig zijn en heeft daarom haar verslag aan de secretaris doorgemaild, zij leest deze voor. 2018 was een redelijk rustig jaar qua ongevallen.

Dit jaar zal de EHBO iedere eerste dinsdag van de maand bij elkaar komen voor herhalingslessen. Voordeel hiervan is dat vragen of eventuele ongevallen met elkaar besproken kunnen worden. De eerste bijeenkomst zal morgen 5 februari zijn.

Dit jaar worden wel wat kosten verwachten i.v.m. herhaallessen met ondersteuning van een Lotus.

 

6   Jaarverslag sportcommissie.

Ries van Schaik, in 2018 Is er een hoop veranderd aan de baan en er is een andere shovel aangekocht. En voor een aantal mensen van de EHBO zijn oortjes aangemeten en er zijn draaiboeken voor evenementen gemaakt. Ook is veiligheid een vast punt geworden op de agenda. En twee weken voor de wedstrijd wordt nu standaard een vergadering gehouden zodat alles op tijd op orde is. Op ICT gebied zijn we nu bezig om iets toekomstbestendig neer te zetten. Ook de nieuwe jeugdbaan is gereed. Realiseer u dat de sportcommissie heel veel werk verricht.

 

7   Jaarverslag feestcommissie.

Sharon Slootweg, de feestavond 2018 was weer geslaagd, alle kampioenen zijn gehuldigd en er zijn leuke prijzen weggeven dankzij onze sponsoren. Sharon wil de sponsors en vrijwilligers dan ook nogmaals super bedanken. De avond is met €1000,- winst afgesloten.

 

8   Jaarverslag relatiebeheer, redactie crosspost en de website.

Sharon Slootweg, Het was de bedoeling om de crosspost 5 keer uit te brengen. Dat is helaas niet gelukt. Maar dit jaar gaan we weer voor vijf keer. De advertenties zijn in kleur en we hebben de sponsors benaderd om zo het bestand te schonen. Ook gaan we dit jaar proberen extra sponsors te werven.

 

9   Jaarverslag sportkantine.

Mayo Heiwegen, Simone heeft aan gegeven dat zij te druk is met haar eigen werk en zodoende de taak van coördinator niet meer op zich kan nemen. Esther Westerman zal de rol van coördinator over nemen.

SALZ beschikt over een professionele bakwand en hier is een vergunning voor nodig. Momenteel zijn een stel dames op cursus met uiteindelijk het doel een vergunning aan te vragen. Gaat om cursussen sociale Hygiëne en HACCP. Ook moet iedereen die in de kantine staat een IVA verklaring hebben. (kan digitaal gedaan worden) Norbert vult aan dat deze cursussen niet weggegeven worden maar dat men flink in de theorie moet duiken. Mayo vraagt ook om ondersteuning voor de kantine en doet een beroep op de leden. Als jullie iemand weten binnen jullie vrienden, familie of zelf een aantal keer in de kantine willen staan meld je dan aan. Alle hulp is welkom en is voor de solvabiliteit van de club van belang.

 

10   Jaarverslag  kascommissie. (incl. déchargeverklaring).

De kascommissie, bestaande uit Gijs Heijkamp en Michelle van Keulen, hebben de boeken ingezien en goed gekeurd. De kascommissie verleent de penningmeester décharge en dankt haar voor het werk dat zij heeft verricht.

Bestuursadviseur Frans Sturm heeft ook naar de boeken gekeken en zijn goedkeuring gegeven.

 

11   Jaarverslag penningmeester.

Helaas kan het financieel overzicht niet getoond worden op het scherm. Er zijn papieren overzichten uitgedeeld en als er vragen zijn kan men in de pauze deze aan Mayo stellen.

Resultaat Positief VS negatief

Positief

Negatief

Stijging dag trainingen, van 298 naar 368

Aanschaf Shovel

Clubwedstrijden opbrengsten hoger dan begroot.

Energiekosten fors gestegen, €1500,- bijbetalen over 2017. En voorschot ging met €47 ,- p mnd omhoog.

Kantine opbrengst, hoger dan vorig jaar, lager dan begroot.

Stijging verzekeringspremies mede door de nieuwe shovel.

Mede door prijsaanpassingen, zijn opbrengsten van advertenties in de crosspost gestegen.

Opleidingskosten t.b.v. kantine. Dit om de vergunning aan te vragen.

 

Dotatie voorzieningen-aanschaf nieuwe shovel.

 

Overige afschrijvingskosten t.b.v. tunnelbak en starthek.

Door de droogte is het circuit 6 weken gesloten geweest waardoor inkomsten zijn misgelopen

 

Resultaat van 2018 is €10562,- lager dan begroot.

 

 

12 Bestuurswisseling 2019

Een aantal bestuursleden leden hebben aangegeven dat zij herkiesbaar zijn. Nicole, Sharon, Ries en Mayo zijn herkozen.

Willeke Mutser en Norbert Cretier hebben aangegeven zich niet meer herkiesbaar te stellen. Norbert bedankt Willeke voor haar inzet de afgelopen jaren. Mark van Ombergen wil haar functie overnemen en is door de leden gekozen.

Norbert geeft aan dat hij jarenlang met plezier voorzitter is geweest van zijn club SALZ. En heeft in de vorm van Niels Wouters een waardig opvolger gevonden. Ook Niels is door de leden gekozen. Herman van Laar bedankt Norbert en vertelt over de periode waarin Norbert aantrad en hoe hij de club samen met het bestuur en de leden heeft gebracht naar de huidige situatie. Dit is onder andere te danken aan de zeer goede communicatieve vaardigheden die hij heeft op alle niveaus. En hierdoor zijn goede relaties opgebouwd met diverse instanties.

 

Een bijzonder moment

Deze avond zijn Herman van Laar, Willeke Mutser en Norbert Cretier voorgedragen als erelid. De gehele ALV heeft hiermee ingestemd en zij hebben de status van erelid gekregen.

 

Een kleine pauze

 

13   Organisatie van de msv SALZ in 2019.
De begroting 2019 wordt besproken. Mayo Heiwegen. We verwachten dit jaar geen grote uitgaven zoals de shovel in 2018. Misschien de contributie opbrengsten dit jaar wat hoger door de opstap dag. Ook dit jaar staat weer een opstap dag gepland en vloeien hier hopelijk ook nieuwe leden uit voort.

We gaan proberen de energiekosten te reduceren en de EHBO kosten zullen dit jaar hoger zijn i.v.m. herhalingslessen. En iets meer PR kosten i.v.m. ondersteuning hierin.

 

Kascommissie 2019, Michelle heeft het nu 2 jaar gedaan en Frans neemt het van haar over. Hij zal het samen met Gijs gaan doen.

 

Over de kantine is eigenlijk al genoeg gesproken, Niels Wouters benadrukt dat hulp in de kantine echt nodig is en meldt je dus aan om Esther te helpen in de kantine.

 

Feestcommissie, gaat op de zelfde voet verder, wel proberen ze een grote hoofdprijs en een zanger te regelen.

 

Redactie crosspost, Sharon Slootweg geeft aan dit jaar het wat professioneler aan te willen pakken. Doormiddel van leuke items te plaatsen in de crosspost en sponsors actiever te benaderen. Gijs Heijkamp heeft aangeboden om te ondersteunen. En huidige sponsors meer erbij betrekken. We zijn ook op zoek naar mensen die ook een stukje willen schrijven.

 

14  msv SALZ sportagenda 2019 en handhaving geluid

Agenda 2019 staat nu op de site, deze dient echter nog wel aangepast te worden. De 2uurs cross staat nu nog verkeerd. Ook worden de jeugdtrainingen nog bekend gesteld.

 

Geluid, zoals al eerder op de avond is aangegeven is er een opmerking van de Milieu inspectie is gekomen. En die luid: Mochten er klachten van omwonende komen dan zullen er metingen verricht moeten worden. Er zal dan rekening gehouden  worden met veranderde omstandigheden zoals het ZOAB wat nu op de A28 ligt. Hierdoor is het omgevingsgeluid omlaag gegaan. En dit zal een nadelige invloed hebben op uitkomst van nieuwe berekeningen.

Het is dus nu nog belangrijker om klachten te voorkomen. Het vorige bestuur heeft besloten om een nieuwe geluidsmeter aan te schaffen en statische metingen te verrichten net zoals de FIM, KNMV en MON dat doet.

Paul van Es legt uit dat de huidige meetopstelling afwijkt van de manier waarop FIM, MON en KNMV geluid meet, daarom is deze nieuwe meter aangeschaft. De oude meetopstelling blijft in gebruik maar zal alleen als indicator dienen. Als deze een te hoge waarde aangeeft zal de rijder uitgenodigd worden voor een statische meeting. Hier zal een vaste meetopstelling voor worden gemaakt. De rijder mag na een te hoge meting zijn demper repareren en/of wisselen. Daarna vindt een herkeuring plaats. Bij goedkeuring kan de rijder weer rijden, bij afkeuring krijgt hij nog een kans om het geluid aan te passen. Is het geluid dan wel goed dan kan hij weer rijden, is het nog niet goed dan mag hij de motor niet meer starten. Bij weigering zal de rijder niet mogen rijden en de motor ook niet meer mogen starten. Het nieuwe geluid regelement zal duidelijk zichtbaar op de site worden geplaatst en er zal ruim aandacht worden gegeven in de nieuwe crosspost. Ook zullen er borden geplaatst worden over de nieuwe manier van geluidmeten.

 

15   Rondvraag.

  1. Vorig jaar zijn tijdens wedstrijden klassen samengevoegd. Het gevolg was dat een aantal ouders de spullen hebben opgeladen en naar huis zijn gegaan. Jeugd aantrekken is een ding, jeugd behouden is een ander ding. Het verzoek aan het bestuur om hier naar te kijken. Mensen van de inschrijving geven beide aan dat het samen voegen in overleg met de ouders is gedaan. Wel gaan we hier opnieuw over nadenken.

 

  1. Mijn zoon gaat over van de 50cc naar de 65cc en ik zie het niet zitten dat zijn zoon de hele baan gaat rijden. Herman van Laar, Dit zal op de dag aan de ouders voorgelegd worden en de meeste stemmen gelden, hele of ingekorte baan. (9-2-19) Nader: Binnen het bestuur gaat de voorkeur uit naar de korte baan. Dit is voor de meeste rijders namelijk goed te doen. Maar we leggen de vraag eerst nog voor aan de sportcommissie. De beslissing hierover zal duidelijk op de site en facebook worden vermeld.

 

  1. De minibaan is verdwenen, komt hier een andere voor terug. Herman van Laar hier wordt naar gekeken. Misschien op het startveld of de kleintjes apart laten rijden op de nieuwe kinderbaan. (9-2-19) Nader: Het bestuur heeft besloten om hier het startveld voor beschikbaar te stellen. Alleen voor de PW50 en uitzonderingen in overleg.

 

 

  1. Als iemand goede ideeën heeft om meer jeugd aan te trekken horen wij dat graag. Jeugd loopt terug. Paul van Es, meer reclame maken voor de cross (Interview in kranten en opstap dagen). Jeugd minder laten betalen voor het lidmaatschap. Niels Wouters, Jeugd betaald de helft maar we gaan hierover nadenken. (9-2-19) Nader: Mayo Heijwegen zal met Herman van Laar twee opstapdagen plannen. Een in april/mei en een in september/oktober. Mensen die zich al op hadden gegeven zullen als eerst benaderd worden. Ook zal er met de KNMV contact worden opgenomen i.v.m. verzekering.

 

  1. Houdt het stoplicht goed bij op de site. Geen datum er onder van 6 weken geleden, mensen van ver gaan dan niet komen. (09-02-2019) Nader: wordt aan gewerkt.

 

  1. Facebook pagina’s  omliggende banen wordt veel beter bijgehouden in vergelijking met die van SALZ. Niels Wouters, (09-02-2019) Nader: wordt aan gewerkt.

 

  1. Voor de 2 uurs cross wordt altijd een goed doel uitgekozen. Is het een idee om voor de jeugd een goed doel uit te kiezen. Is een goed idee en gaan we naar kijken. Er wordt dit jaar een goed doel in Zeist uitgekozen.

 

  1. Komen wij als vereniging in aanmerking voor subsidie? Mayo Heiwegen, wij zijn als club erg gezond. Dat is voor het in aanmerking komen van subsidie nadelig. Maar wij gaan dit uitzoeken. . (9-02-19) Nader: Er is een bericht hierover naar de gemeente gestuurd.

 

 

  1. Waarom zijn we maar een aantal woensdagen per jaar open. En is het een optie om op de zaterdag 1 uur eerder dicht te gaan en dan meer woensdagen. Ries van Schaik, Wij hebben alleen vergunning voor de zaterdag. De woensdag wordt gedoogd. Kan de vergunning niet uitgebreid worden? Mayo Heiwegen, Hier gaat de provincie over en die heeft al aangeven dat een nieuwe vergunning niet afgegeven gaat worden.

 

  1. Kan er naast de recreanten klassen nog een hobby klassen bij komen zonder bekers voor de echte hobby rijder? Mayo Heiwegen, Wij gaan er dit jaar strenger op toezien dat snelle rijders over gaan naar een andere klassen. (9-02-19) Nader Als rondetijden van rijders tijdens wedstrijden te veel afwijken (te snel zijn) worden ze over gezet. Ook dit wordt nog eerst aan de sportcommissie voorgelegd en het besluit hierover zal op de site geplaatst worden.

 

  1. Mayo Heiwegen: Ik zoek versterking voor de jury. Dit jaar kan ik er 2 wedstrijden niet bij zijn. Als ik geen back up heb kan de wedstrijd niet doorgaan.

 

15   Sluiting.

Niels Wouters  bedankt iedereen en hoopt op een sportief 2019. Vergadering wordt gesloten om 22.37.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen