Jeugdbaan

Voor de jeugdige rijders t/m 65 cc hoog/laag beschikken wij over een aparte jeugdbaan. Quads zijn helaas niet toegestaan. Overzichtelijk voor de ouders of begeleiders en superleuk om lekker je rondjes te maken. Deze baan wordt wekelijks onderhouden en zal daardoor goed begaanbaar zijn voor de beginnende rijders. Eventueel mogen ook beginnende 85cc rijders op deze baan, gevorderde 85cc rijders mogen hier niet rijden gezien het snelheidsverschil wat dan gecreëerd wordt. Wanneer een jeugdrijder voor het eerst op de motor stapt, kan er besloten worden om op het startterrein te trainen. Het is niet toegestaan zelf zonder toestemming van een bestuurslid het startterrein te betreden.

Ons circuit is iedere zaterdag geopend voor vrije trainingen, wedstrijddagen daar gelaten.

Op trainingszaterdagen gaat het hek om 11.00 uur. Vanaf 12.00 uur kunnen jeugdrijders en beginners de eerste 20 minuten van ieder uur op de grote baan rijden. 

Jeugdrijders in de 50cc, 65cc grote en kleine wielen en de 85cc grote en kleine wielen kunnen hierdoor in alle rust op de grote baan rijden. Ook beginnende rijders uit de overige klassen zijn welkom in dit tijdsbestek, mits het snelheidsverschil niet te groot is. Dit is ter beoordeling van de wedstrijd-/trainingsleiding. Wanneer een rijder te hard rijdt, zal deze gevraagd worden de baan op dat moment te verlaten en met de gevorderde rijders mee te trainen.

Vanaf 15:20 uur mogen alle rijders op de grote baan trainen. Dit betekent dat jeugdigen, beginners en gevorderden samen op de baan rijden. Dit is voor eigen risico.  Wij verwachten dat dit met respect voor elkaar gebeurt en dat de rijders rekening met elkaar houden.

De veiligheid van onze rijders gaat boven alles!