EHBO

We hebben het er natuurlijk liever niet over, ongelukken tijdens het crossen. Maar iedere motorcrosser weet dat deze sport best wat risico’s met zich meebrengt. msv SALZ investeert daarom doolopend in uitstekende EHBO-ers en faciliteiten. Zo beschikken we over een EHBO team bestaande uit 16 gecertificeerde EHBO-ers en een mooie EHBO ruimte die van alle gemakken voorzien is.

Op ons circuit wordt er uitsluitend gereden bij aanwezigheid van de EHBO. Dit geeft een veilig gevoel voor rijders, begeleiders, maar ook zeer zeker voor het publiek. Om snel om de plaats van het ongeval te kunnen zijn is ons gehele circuit voorzien van een aan de baan grenzend pad geschikt voor een quad of scooter. Het EHBO team beschikt over een 2 tal scooters, een speciale transportbrancard en uiteraard over portofoons.

In ons clubgebouw is een zeer ruime en goed uitgeruste EHBO ruimte aanwezig. De EHBO ruimte is voorzien van een grote behandeltafel, vele verbandjes en stabiliseringsmiddelen, een AED en een ruime douche met invalide toilet. Op deze manier kunnen slachtoffers ter plekke zo goed mogelijk behandeld worden. 

IMG_4813.JPG
IMG_4812.JPG

In 2015 heeft ons vaste en gediplomeerde EHBO team, met de hulp van de club, veel tijd en energie gestoken in het uitbreiden van ons EHBO team. Doel hiervan is natuurlijk het bereiken van een grote en inzetbare groep EHBO-ers die tijdens onze trainingen, wedstrijden en evenementen beschikbaar zijn. En dat is gelukt! Niet alleen motorcrossers maar ook niet motorcrossers hebben de status bereikt als EHBO-er bij msv SALZ. Op dit moment hebben wij een team van 16 gecertificeerde EHBO-ers.

De coördinatie van onze EHBO is in handen van Petra Jordan. Voor vragen kunt u contact met haar opnemen via 06-46310667

IMG_4817.JPG
IMG_4815.JPG